www.huisteruil.nl

Een huis kopen: waar moet u allemaal op letten?Waar je bij verhuizing direct mee te maken krijgt, trap met 1 of 2 bochten een boxspring spiraal of kast via deze trap omhoog kan dan vaak niet. Dus bij aankoop van nieuwe woning is een rechte trap van groot belang.   Een groot voordeel is dat de rechte trap het prettigst beloopbaar is van alle trappen. Ook kunt u grote objecten, eenvoudiger langs een rechte trap naar boven of naar beneden verhuizen dan langs een draaitrap. Het aanschaffen van een traplift is bij een rechte trap 50% goedkoper. Ook blijft er dan genoeg ruimte over om langs de traplift omhoog te lopen. Wat bij een draaitrap vaak niet meer lukt. Bij het ontwerp van hun eigen woning valt het op dat architecten zelf steeds voor een rechte trap kiezen.
 Schuine wanden op de bovenverdieping.
Wel ik stoot standaard iedere keer mijn hoofd als ik iets in de kast leg. .... Bed verschonen doet ze zelf, onder gemopper (is lastig). ... de kamers hebben deels schuine wanden. Op de bovenverdieping heb ik een helm nodig - Je raakt er nooit aan gewend. Schuine wanden en balken oorzaak van veel gevloek. Bij de bezichtiging zijn ons deze kopstootplekken niet opgevallen ze waren op deskundige wijze door obstakels te plaatsen afgeschermd. Kamers met rechte wanden hebben geen verloren ruimtes dus als het nog niet te laat is:  Met rechte wanden kun je een hoop ergernis voorkomen.
 Overlast buren niet opgevallen bij de bezichtiging o.a. hondengeblaf, veel lawaai tot midden in de nacht door slechte geluidsisolatie. Je hoort nachts het doortrekken van de wc van de buren. i.v.m. nachtstoom hoor ik alle nachten de wasmachine van de buren. enz. enz.  Dus beter een kleine vrijstaande als een grote woning die deel uit maakt van meerdere onder 1 kap.

 

Handige links:


http://www.checklijst.nl/huiskopen.htm


https://www.academica.nl/artikelen/waar-op-letten-bij-aankoop-huis-5-grootste-valkuilen


https://www.consumentenbond.nl/huis-kopen


https://bieb.knab.nl/hypotheken/huis-bezichtigen-10-vragen-die-je-echt-moet-stellen

 

 

 

INDEX-HOME